Recenzetesty.cz

Zpracováváme žebříčky nejlepších produktů dle testů a recenzí

Nezařazené

Nejlepší motorová pila na vyřezávání dle testů a recenzí 2024

Nejlepší motorová pila na vyřezávání dle testů a recenzí 2024

Vyřezávací pily jsou určeny k vyřezávání různých materiálů. Jde o kmitací pily, označované též někdy jako přímočaré. Na rozdíl od ručních lupénkových pil využívají elektrický pohon. Jsou opatřeny dlouhým ramenem s dostatečně velkou pracovní deskou. Tento typ pil je vhodný pro řezání tenčích materiálů a díky krátkému plátku i pro vyřezávání tvarů, a to včetně zaoblených linií. Navíc jsou tyto pily kompaktních rozměrů. Velmi dobře se s nimi pracuje i díky nižší hmotnosti. Jedná se tak o univerzální zařízení, která najdou uplatnění v běžné domácí dílně i u profesionálů.

Jakou motorovou pilu na vyřezávání vybrat dle testů a recenzí


Jedná se o pilu, která je schopna řezání do různých materiálů. Velmi snadno s ní vyřežete přímé linie i libovolné tvary do dřeva, plastu i sádrokartonu. Vhodná je tak pro výrobu atypických dílů nebo dokonce dekoračních předmětů.

Güde GDS 16 E 54992
Recenze Güde GDS 16 E 54992

Pila je vybavena motorem o výkonu 120 W/P1. Dle druhu řezaného materiálu je možné využít plynulou regulaci kmitů pilového listu v rozpětí 400 až 1 600/min. Naklápění pracovního stolu je možné v úhlu 45 stupňů. Pro přímé nebo boční řezy můžete využít dvoupolohové upevnění pilových plátků. Výhodou tohoto zařízení je zejména rychlé upínání listů a velkoplošně dimenzovaná pracovní deska.

Rameno pily je vybaveno vestavěným ventilátorem, přičemž celková délka vyložení je 406 mm. Zařízení tak disponuje praktickou funkcí automatického ofukování pilin z linie řezu. Přípojka odsávání má průměr 35 mm. Model Güde GDS 16 E 54992 může nabídnout velmi dobrou výkonnost a zároveň přesnost pro různé typy činností. Celková hmotnost činí 11,60 kg, díky tomu je zařízení dostatečně kompaktní. Práce s ním je proto velmi pohodlní.

Pila má ve srovnání se zařízeními stejné kategorie výhodu především v nízké pořizovací ceně. Navzdory tomu se jedná o funkční produkt, který poslouží v první řadě začínajícím kutilům, kteří nemají na pilu vysoké nároky.


Vyřezávací pila značky Ferm je využitelná pro vyřezávání tvarů do dřeva, ale také do plexiskla. Poslouží například pro výrobu hraček, ale také je vhodná pro vyřezávání šperků a dalších drobnějších úkonech.

Ferm SSM1007
Recenze Ferm SSM1007

Vybavena je praktickým nožním spínačem. Ten zajistí spolehlivou práci a má rychlou reakční dobu. Spínač je možné pro nepřetržitý provozní režim taktéž vypnout. Práce se díky této praktické funkci stává pohodlnější, ale také bezpečnější.

Tato pila nabízí maximální výkon až 120 W. Toto zařízení je vybaveno možností regulace otáček, a to v rozpětí 400 až 1 600 /min. Požadovanou rychlost pily lze nastavit pomocí jednoduchého ovládacího tlačítka, a to i tehdy, pokud je zařízení již v chodu. Pracovní stůl lze nastavit pod úhlem až 45 stupňů. Součástí balení jsou základní pilové listy, které lze snadno vyměnit díky rychlému napínacímu systému.

Model Ferm SSM1007 je rovněž opatřen vestavěným ofukem pilin. Díky tomu je linie řezu velmi dobře viditelná a současně je možné pracovní prostředí udržet v čistotě. Stejně tak nabízí možnost připojení vysavače. Celková hmotnost zařízení činí 12,3 kg. Pila je proto dostatečně kompaktní a praktická na manipulaci. Současně je i dobře skladná. Díky tomu ji lze považovat za všestranné zařízení pro domácí kutily, které navíc i vyniká příznivou pořizovací cenou.


Pila RYOBI RSW1240G se hodí k vyřezávání do různých druhů materiálů. Jedná se o zařízení, které umožňuje vyřezávat krom jednoduchých linií i komplikovanější tvary.

RYOBI RSW1240G
Recenze RYOBI RSW1240G

Toto zařízení disponuje celkovým výkonem motoru 125 W. Je vybaveno možností plynulé regulace otáček. Volnoběžné otáčky se mohou pohybovat v rozmezí rychlosti 550 až 1 700 otáček za minutu. To vám při provádění různých aplikací nabídne dostatečnou flexibilitu.

Deklarovaný průměr plátku je 127 mm. Šířka řezné kapacity je stanovena na 405 mm. Umožní vám kromě tohoto i snadnou výměnu pilového listu bez použití jiného nářadí. Maximální hloubka řezání je v případě této pily 52 mm. Kapacita řezání profilu je určena na 41 x 41 mm. Model RYOBI RSW1240G je vybaven lupínkovým kotoučem. Průměr kotouče činí 127 mm. Stůl je vyroben z kvalitní hliníkové slitiny a je možné jej vyklápět v úhlu až 45 stupňů.

Litinová základna zmenšuje vibrace, což zaručuje přesnější řez. Rovněž můžete využít funkci integrovaného ventilátoru, který umožňuje ofuk prachu, čímž vám zajistí čistou řeznou plochu a maximální viditelnost při práci. Celková hmotnost pily činí 12 kg. To přispívá komfortnější práci. Samozřejmostí je pak integrované osvětlení, které opět dokáže zvýšit pohodlí při řezání. Hladina akustického výkonu v tomto případě je 74 dB. Standardní výbava je tvořena kotoučem, dále v balení mimo samotné pily naleznete imbusový klíč a adaptér.

Další srovnání

5/5 - (71 votes)
O autorovi