Recenzetesty.cz

Zpracováváme žebříčky nejlepších produktů dle testů a recenzí

Elektronika a služby

Nejlepší masážní vanička na chodidla

Nejlepší masážní vanička na chodidla

Masážní přístroje na chodidla jsou zařízení, která vám umožní užít si blahodárné účinky této procedury. Zejména se jedná o regeneraci a uvolnění. Masáže obecně lze označit za metodu, která má velmi pozitivní vliv na vaši psychiku. A masírování nohou v tomto směru není výjimkou.

Stejně tak napomáhá ke zmírnění únavy a bolestivosti chodidel. Eliminuje také nepříjemný pocit těžkých nohou. Hodí se i ke zlepšení prokrvení a celkovému prohřátí. Navíc regeneruje pokožku a může vám pomoci připravit chodidla na pedikúru.

Díky speciálním masážním vaničkám si můžete kdykoli dopřát tuto příjemnou relaxaci z pohodlí svého domova. Obvykle využívají působení vody. Právě tento typ patří všeobecně mezi nejpopulárnější přístroje určené na masáž pro domácí použití.

Tyto přístroje doma využijete během celého roku. V zimě si dopřejete hřejivou perličkovou koupel, v létě si pro osvěžení do lázně můžete přidat led.

[wpsm_toplist]

Recenze Beurer FM 90

Masážní přístroj je určen k provádění kompresní shiatsu masáže. Díky tomu vám poskytne uvolnění, zmírnění únavy a napětí v končetinách. Navíc je vybaven reflexními masážními zónami, které jsou schopny podpořit lepší cirkulaci krve.

Zařízení disponuje volitelnou tepelnou funkcí pro uvolnění napětí, dále nabídne 3 úrovně intenzity tlakové masáže a 3 přednastavené masážní programy.

Model Beuer FM 90 se velmi jednoduše ovládá. Vybaven je přehledným LCD displejem s barevnou LED kontrolkou. Nastavit si na něm můžete druh i intenzitu masáže. Vnitřní kryt je odnímatelný a omyvatelný, což vám usnadní údržbu masážní vany.

Výhody: tichý přístroj, kvalitní produkt

Nevýhody: vyšší hmotnost, masáž by mohla být i intenzivní

Cena: 3 190 Kč

Recenze Wellife Shiatsu MD-00091

Elektrický masážní přístroj je navržen pro povzbuzující masáž chodidel. Hned 18 rotujících masážních hlavic vám poskytne skutečně intenzivní reflexní masáž jednotlivých zón na chodidlech. Tu si užijete v pohodlí svého domova, kdykoli si budete přát.

Vybaveno je toto zařízení i možností infra vyhřívání. Infračervené teplo dokáže zlepšit krevní oběh a přispívá k uvolnění napětí.

Tento model disponuje možností velmi jednoduchého ovládání prostřednictvím spínače on/off. Používání vám usnadní také automatický časovač na 15 minut. K napájení využívá Wellife Shiatsu MD-00091 síťový adaptér.

Výhody: lehký, příznivá cena

Nevýhody: pouze jediná rychlost, zpočátku může být masáž nepříjemná

Cena: 1 599 Kč

Recenze Beurer FB 35

Tento model je určen pro masáž, která vám zajistí podporu krevního oběhu a zmírnění pocitu únavy vašich nohou. Lze jej použít rovněž pro suché masáže. Nabídne 3 funkce v podobě vibrační masáže, bublinkové masáže a udržování teploty.

Dále obsahuje 3 nástavce pro pedikúru a hned 16 integrovaných magnetů. Uklidňující infračervené světlo zvýší prožitek z masáže, terapie tímto světlem uvolňuje svalstvo. Vyjímatelný filtr dále umožňuje přidávat aroma oleje pro aromaterapii. Odnímatelné válečkové nástavce jsou určeny pro reflexní masáž.

Co se týče využitelnosti vaničky, počítejte s tím, že je vhodná pro maximální velikost chodidla v délce 30 cm.

Výhody: voda z přístroje necáká, plní svou funkci a dobře masíruje

Nevýhody: hlučné zařízení, krátký přívodní kabel

Cena: 1 389 Kč

Jak vybrat nejlepší masážní vaničku na chodidla

Na současném trhu existuje poměrně velké množství přístrojů od různých výrobců. Abyste byli s masážním přístrojem spokojeni, je na místě zohlednit zejména následující parametry:

Typ přístroje

Základním typem je masážní vanička s vodou. Ta obsahuje válečky, kuličky a otvory na vypouštění vzduchových bublin. Užitečné je, pokud se masážní válečky dají vyjmout v případě, že by vám byly při používání nepříjemné. Některé typy obsahují i přídavné kartáče a pemzy pro pedikúru.

Kromě masážních vaniček, do kterých se vlévá voda, existuje i druhý typ, který bychom s nadsázkou mohli označit jako „suchý“. Tedy ty, které vám žádnou vodní lázeň jednoduše nenabídnou. Jedná se o masážní podložky nebo příjemně hřejivé bačkory vybavené masážním přístrojem. Propracované modely jsou určeny také pro tlakovou masáž shiatsu. Některé masážní vaničky jsou schopny pracovat v obou režimech, tedy s vodou i bez ní.

K pokročilým funkcím některých masážních přístrojů patří i využívání infračerveného světla nebo možnost magnetoterapie či aromaterapie.

Velikost chodidla

Má-li být masáž nohou funkční, musí se vám noha pochopitelně do přístroje vůbec vejít. Zejména pro jedince s nadměrně velkými chodidly to může být přitom problém.

Obvyklá většina masážních přístrojů je schopna pojmout chodidlo v rozpětí maximálně od velikosti 43 do velikost 51. To odpovídá rozměrům nohy od cca 28 cm do přibližně 33 cm. Hlavně v případě, že přístroj bude používat více lidí, je určitě vhodné všechny zkontrolovat, zda bude používání prakticky možné.

Způsob ohřevu

Typ ohřevu jako uživatel nejvíce pocítíte v souvislosti s cenou. Technologie existují tři. Za základní považujeme ohřev vody mimo vaničku. To znamená, že voda se hřeje mimo přístroj a už teplá se do něj pouze nalije. Takovéto masážní vaničky jsou levné, avšak musíte počítat s poměrně rychlým poklesem teploty.

Přístroj vybavený ohřevem vody pomocí topného tělesa už patří ke dražším alternativám. Topné těleso je schopné vodu ohřát už rovnou v zařízení a teplotu udržovat. Nemůžete si ji však sami nijak nastavit. Zpravidla jsou schopny přístroje ohřát vodu do teploty maximálně 50 °C.

Regulaci teploty vody manuálně dle potřeby umožňuje teprve třetí typ masážních van. Jedná se však o vůbec nejdražší zařízení.

Další funkce

K dalším užitečným funkcím masážní vaničky může patřit například i přehledný LCD displej nebo časovač. Díky němu se přístroj po dokončení masáže automaticky vypne.

Další srovnání

5/5 - (71 votes)
O autorovi