Oblíbené

Nejlepší trouby dle testů a recenzí 2021

Kuchyňská trouba bývá naprosto nedílnou součástí každé kuchyně. Dříve se vyráběly pouze trouby spojené se sporákem. Dnes můžete na trhu vybírat z celé řady typů trub. Při výběru pečicí trouby se zamyslete nad jejím umístěním v kuchyni a jakou velikost trouby budete potřebovat. Důležitá je i volba zdroje energie (elektrický, plynový) a typů ohřevu. V neposlední řadě byste měli dbát na kontrolu energetické náročnosti, funkcí a materiálu.

Jakou troubu vybrat dle srovnání

Ocenění

Vítěz srovnání

Nejlepší poměr cena/výkon

Dobrá varianta za nízkou cenu

Hodnocení

97 %

89 %

82 %

Název

Siemens HS 658GXS1

Electrolux EOD6P71X

Mora VT 546 BX

Vzhled

Cena

34 000 Kč

16 000 Kč

7 000 Kč

Klady

Nadprůměrný počet pečících programů
Velký vnitřní objem
Moderní doplňkové prvky
Teleskopické rošty
Hezký design

Veliká kapacita
Parní pečení
Termosonda
Efektivní systém samočištění
Nízká spotřeba

Bohatý výběr pečících programů
Funkce rychlého ohřevu
Tlumené zavírání dvířek
Elegantní vzhled
Zamačkávací knoflíky

Zápory

Vyšší cena
Vysoká hmotnost
Vyšší spotřeba při horkovzdušném pečení

Pouze dva výsuvné rošty
Malé množství základního nádobí

Absence teleskopických roštů
Chybí parní vaření
Méně efektivní samočistící program

Typ konstrukce

Vestavná trouba

Vestavná trouba

Vestavná trouba

Zdroj energie

Elektřina

Elektřina

Elektřina

Objem (l)

71

72

71

Počet programů

15

9

11

Energetická třída

A+

A+

A

Spotřeba při běžném pečení (kWh)

0,87

0,93

0,94

Spotřeba při horkovzdušném pečení (kWh)

0,96

0,69

0,81

Systém samočištění

Ecoclean

Pyrolýza

Ecoclean


1

Recenze trouby Siemens HS 658GXS1

Vítěz srovnání
Hodnocení: 97 %
Obrázek k recenzi Siemens HS 658GXS1
Recenze Siemens HS 658GXS1

Vestavná elektrická trouba Siemens HS 658GXS1 již na první pohled zaujme svým krásným designem a provedením v antracitovém smaltu. Jedná se o špičkový model z vysoké cenové kategorie. Tento spotřebič vyniká svým nadprůměrným počtem pečících programů (15), což z něj činí multifunkčního pomocníka. Zaujme svou nízkou spotřebou, samočistícím systémem a bezpečnostními prvky. Samozřejmostí je také displej, vnitřní osvětlení a časovač. Chladná dvířka jsou vyrobena z třívrstvého skla.

Na troubě značky Siemens je potřeba ocenit její kvalitní a pečlivé zpracování. Jedná se o troubu s velmi velkou vnitřní kapacitou 71 l, tudíž se uplatní v kuchyni početnějších rodin a osob, které velmi rády pečou. Nabízí všechny základní programy pečení a i doplňkové pro ty nejnáročnější: zdravé pečení v páře, šetrné rozmrazování, pečení pizzy, udržování teploty, 4D pečení nebo třeba program na kynutí těsta. Přístroj patří do energetické třídy A+ a má velmi nízkou spotřebu i při častém používání. Samočistící systém Ecoclean Plus využívá na čištění speciální povrchovou úpravu stěn a horkou páru.

Klady
  • Nadprůměrný počet pečících programů
  • Velký vnitřní objem
  • Moderní doplňkové prvky
  • Teleskopické rošty
  • Hezký design
Zápory
  • Vyšší cena
  • Vysoká hmotnost
  • Vyšší spotřeba při horkovzdušném pečení

Ohlasy uživatelů jsou velmi pochvalné. Zákazníci oceňují zejména možnost pečení v páře, široký výběr pečících programů a brilantnost, s jakou trouba odvádí svou práci. V neposlední řadě chválí její povedený design.

Tato špičkově vybavená trouba uspokojí potřeby i těch nejnáročnějších zákazníků. Bude se hodit do větších rodin, kde se často peče těsto a vaří zdravě. Jediné nevýhody představují vysoká cena a vyšší hmotnost. Trouba ale vysokou pořizovací cenu vyvažuje svou kvalitou, všestranností a především nízkou spotřebou.

Orientační cena: 34 000 Kč


2
back to menu ↑

Recenze trouby Electrolux EOD6P71X

Nejlepší poměr cena/výkon
Hodnocení: 89 %
Obrázek k recenzi Electrolux EOD6P71X
Recenze Electrolux EOD6P71X

Model Electrolux EOD6P71X cenově spadá do vyšší střední třídy elektrických trub, ale svým vybavením je naprosto nadprůměrný. Nabízí kromě základních pečících programů i speciální program pečení v páře, který vám umožní upéct křupavé a lahodné pečivo. Spotřeba při horkovzdušném pečení je extrémně nízká. Nechybí ani pyrolytický samočistící systém, bezpečnostní prvky, dvířka z třívrstvého skla a teplotní sonda, která umožňuje kontrolovat teplotu uvnitř pokrmu během pečení.

Vnitřní objem trouby Electrolux EOD6P71X činí 72 l, proto se hodí do velkých rodin čítajících 4 a více členů. Najdete u ní výběr 9 pečících programů včetně speciálního systému Steambake, který umožňuje pečení pečiva za pomoci horké páry. Tento program je na trhu trub velmi vzácný. Zaujala nás také spotřeba při horkovzdušném pečení 0,69 kWh, která je velmi nízká. Trouba se řadí do energetické třídy A+. Systém pyrolýzy je velmi efektivním způsobem čištění. Trouba disponuje také termosondou, kterou využijete zejména při pečení mas.

Klady
  • Veliká kapacita
  • Parní pečení
  • Termosonda
  • Efektivní systém samočištění
  • Nízká spotřeba
Zápory
  • Pouze dva výsuvné rošty
  • Malé množství základního nádobí

Uživatelé této trouby si chválí zejména její snadné ovládání, systém parního pečení Steambake a praktický systém pyrolytického čištění. Jako hlavní nedostatky se jeví malé množství základního nádobí a vysoká cena, za kterou ho lze později dokoupit.

Po stránce základních hodnocených parametrů nelze troubě značky Electrolux nic vyčítat. Díky velké kapacitě ji ocení početné rodiny s dětmi. Systém parního pečení nesmíme opomenout, protože by mohl zaujmout milovníky pečení. Cena je solidní vzhledem k tomu, jakými funkcemi trouba disponuje. Zároveň má neuvěřitelně nízkou spotřebu.

Orientační cena: 16 000 Kč


3
back to menu ↑

Recenze trouby Mora VT 546 BX

Dobrá varianta za nízkou cenu
Hodnocení: 82 %
Obrázek k recenzi produktu Mora VT 546 BX
Recenze Mora VT 546 BX

Nerezová vestavná trouba Mora VT 546 BX zvládá základní úpravy jídel a je vybavena i několika neobvyklými prvky. Za zmínku stojí komfortní zavírání dvířek, funkce rychlého ohřevu, která vám urychlí celý proces vaření, a zamačkávací knoflíky sloužící jako bezpečnostní prvek. Její spotřeba je poměrně nízká a oceníte i její elegantní provedení v kovové barvě. Povrch z nerezu je ošetřen speciální úpravou, která zamezí uplívání otisků prstů. Čištění je zajištěno parním systémem Ecoclean.

Trouba značky Mora se může pochlubit objemem 71 l, který bohatě pokryje požadavky velké rodiny. Jedenáct pečících programů je nadprůměrný počet a u takto levného modelu velmi neobvyklý. Dále vás zaujme možností pečení ve více vrstvách, rychlým ohřevem, tlumených zavíráním dvířek pro větší bezpečnost a zamačkávacími knoflíky. Energeticky se řadí do třídy A a hodnoty spotřeb jsou v průměrném rozmezí. Systém samočistění Ecoclean je oproti pyrolýze nebo katalytickému čištění méně komfortní. Postrádá teleskopické rošty, které by v kombinaci s jemným dovíráním dvířek manipulaci s troubu ještě více zpříjemnily.

Klady
  • Bohatý výběr pečících programů
  • Funkce rychlého ohřevu
  • Tlumené zavírání dvířek
  • Elegantní vzhled
  • Zamačkávací knoflíky
Zápory
  • Absence teleskopických roštů
  • Chybí parní vaření
  • Méně efektivní samočistící program

Reakce majitelů trouby značky Mora byly většinou pozitivní. Vyhovuje jim snadné ovládání, bohatý výběr funkcí a pohodlné zavírání dvířek. Ocenili by ale lepší čitelnost symbolů po obvodech ovládacích knoflíků, což by mohlo vyřešit zabudování podsvícení.

Elektrická trouba Mora VT 546 BX za přívětivou cenu podává velmi slušné výkony. Její spotřeba není příliš vysoká a možnosti pečení jsou více než dostatečné. Své uplatnění nalezne u průměrných uživatelů i velkých rodin.

Orientační cena: 7 000 Kč



back to menu ↑

Jak vybrat troubu

Pečicí trouba je úžasným pomocníkem pro každou hospodyňku. Pomůže vám vykouzlit lahodné pečené pokrmy a zároveň vám i ušetří čas při vaření. Mezitím co se peče maso v troubě, můžete se věnovat přípravě dalších chodů. Vybírejte proto troubu pečlivě. Vyplatí se do jejího nákupu investovat čas i větší objem peněz. V první řadě byste si měli rozmyslet její umístění a podle toho zvolit vhodnou konstrukci a objem.

Při výběru kuchyňské trouby nejspíš budete hlavně řešit zdroj tepla a druh konstrukce. V dnešní době jsou populární hlavně trouby s elektrickým zdrojem energie. Plyn jako zdroj tepla najdete u starších výrobků a modelů spadajících do stylu retro. Co se týče konstrukce, většina spotřebitelů volí již vestavné trouby, které lze elegantně zakomponovat do systému kuchyňských skříněk.

S energetickou náročností na tom jsou nejlépe trouby s přívodem plynu. Pokud dáváte přednost elektrickým modelům, věnujte zvýšenou pozornost kontrole energetické třídy. Snažte se volit spotřebič spadající minimálně do kategorie A+. Ušetříte si tím budoucí náklady spojené s provozem trouby a zároveň vám to dává jistotu, že bude trouba odvádět svou práci efektivněji.

Jak vybrat troubu stručně:

  • Stanovte si umístění trouby v kuchyni – podle toho se můžete rozhodnout, jestli sáhnete po troubě vestavné nebo volně stojící.
  • Ujasněte si, jak často a pro kolik osob chcete vařit – to vám umožní zvolit ideální kapacitu trouby.
  • Rozhodněte se, jaký zdroj energie preferujete – můžete zvolit buď moderní elektrický přívod nebo tradiční plynový.
  • Zkontrolujte spotřebu, výběr funkcí a dostupné doplňky – u trouby vás bude určitě zajímat výběr programů pečení a další funkce, které vám mohou usnadnit práci.

Jak se orientovat v konstrukcích trub

Podle typu umístění trouby a její konstrukce můžete volit mezi dvěma velkými skupinami – troubami vestavnými a volně stojícími. Většina zákazníků dnes sáhne po troubách vestavného typu. V obou hlavních kategoriích najdete ještě několik subtypů, které se sebou přinášejí určitá specifika, výhody i nevýhody.

Vestavné trouby se napevno instalují do určité části kuchyňské linky. V kuchyni se dobře vyjímají a ušetří vám místo. Je vysoce pohodlné si takovou troubu nechat zasadit do výšky, ve které se vám bude s jídly vkládanými do trouby snadno manipulovat. Jedná se o velmi elegantní a estetické řešení vhodné při vybavování nové kuchyně po rekonstrukci.

Volně stojící trouby uplatníte v případě, že toto kuchyňské vybavení potřebujete dokoupit dodatečně nebo když se častěji stěhujete a cestujete. Není u nich potřeba jakýmkoliv způsobem zasahovat do interiéru a můžete je postavit kamkoliv.

Typ troubyVýhodyNevýhody
Volně stojící trouby kombinované se sporákemTrouba a sporák v jednom spotřebiči, libovolné umístění v kuchyni, mobilní – ideální při častém stěhováníHorší údržba – do mezery mezi sporákem a linkou může padat jídlo 
Volně stojící stolní troubySnadná manipulace díky menším rozměrům, stejná nabídka funkcí jako u trub vestavných, někdy vybaveny i varnou deskouZabírají místo na stole či na lince
Volně stojící mikrovlnné troubyJednodušší a rychlejší příprava pokrmů, není potřeba používat při vaření tukNejsou tak multifunkční, maso je před přípravou nutné vykostit
Samostatné vestavné troubySpotřebič funguje samostatně, lze ho umístit do jakékoliv výškyJsou napevno umístěny v interiéru, náročnější na stěhování
Polyvalentní (kombinované) vestavné troubyPraktické – kombinace dvou spotřebičů v jednom, menší prostorová náročnostPro bezchybný chod nutno vybrat troubu a varnou desku od stejného výrobce

Rozměry a objem trouby

Co se týče velikosti vnitřního objemu trouby, měl by se odvíjet od počtu členů rodiny a od toho, jak často a jaké pokrmy vaříte. Čím větší kapacita trouby, tím snáze v ní upečete velkého krocana nebo jehněčí pečeni pro několika člennou rodinu. Výška běžných modelů se pohybuje okolo 60 cm a objem může činit 70 l i více. V takto velké troubě bez problémů připravíte dvě až tři jídla najednou.

Mladý člověk žijící sám nebo pár dá nejspíš přednost menší troubě. U těchto drobnějších spotřebičů se výška pohybuje okolo 45 cm a vnitřní objem v intervalu 40-70 l. Provoz menší trouby je zároveň i ekonomičtější a rychlejší – rychleji se ohřeje a spotřebuje přitom mnohem méně energie než veliká trouba.

Zdroj energie a typ ohřevu

Základní dělení trub podle zdroje energie a typu ohřevu se vymezuje na dvě kategorie: trouby elektrické a plynové. Na trhu najdete dále ještě několik speciálních podruhů, jako jsou trouby parní a horkovzdušné.

Elektrické trouby

Trouby tohoto typu se objevují na českém trhu nejhojněji a jsou také mezi lidmi nejoblíbenější. Můžete u nich snadno regulovat teplotu, která se obvykle pohybuje ve velmi širokém intervalu (30-350 °C). Oceníte u nich také vnitřně zabudované ventilátory, které umožní dosáhnout požadované teploty velmi rychle.

Elektrické trouby lze dělit ještě na 3 další podkategorie podle toho, jaký nabízejí typ ohřevu:

  • Elektrické trouby s klasickým typem ohřevu – nabízejí horní a spodní ohřev.
  • Horkovzdušné trouby – jsou vybaveny ventilátorem, který zajišťuje rovnoměrné roznášení horkého vzduchu po celém vnitřním objemu trouby.
  • Kombinované (parní) trouby – jsou vhodné pro zdravé vaření, neboť umožňují ohřívat potraviny prostřednictvím páry (jídlo si uchová maximální množství vitamínů).

Plynové trouby

Přestože se s nimi už v tolika domácnostech nesetkáte, stále mají svou věrnou základnu fanoušků. Disponují totiž výrazně nižší pořizovací cenou. Bohužel u nich nemáte tak velkou moc nad regulací teploty (150-260 °C) a mají pouze horní a dolní ohřev. Z tohoto důvodu hrozí, že jídlo nebude rovnoměrně propečené. Tyto modely trub mají většinou také velmi omezený výběr funkcí. Výhodou je, že v nich jídlo tak snadno nevysušíte.

Energetický štítek

Nezbytnou součástí pořizovacího procesu trouby je také kontrola informací na energetickém štítku. Měly by vás na něm zajímat především tyto údaje:

  • energetická třída
  • zdroj energie
  • spotřeba.
Schéma energetického štítku trouby
Energetický štítek trouby – ze zdroje arecenze.cz

Energetická třída

Tato kategorie vás má informovat o tom, jak moc je daný elektrický spotřebič úsporný. Jednotlivé třídy se udávají v písmenech od D do A (D je nejméně úsporný, A+++ je nejvíce úsporný). Na štítku hledejte vždy bílé písmeno v černém poli. Většina moderních trub by dnes měla spadat do třídy A. Když zvolíte tu nejúspornější troubu, tak si sice připlatíte, ale po letech její úspornost oceníte vy i vaše peněženka.

Zdroj energie

O možnostech zdrojů energie a jejich vlastnostech jsme si již několik slov řekli. Musíte ale vědět, kde je na štítku najít a jak vypadají. Hledejte piktogramy. V případě elektrické trouby se jedná o piktogram trouby s elektrickou přívodní šňůrou, pro plynové trouby svědčí piktogram trouby s ohnivým plamenem.

Spotřeba

Dva údaje vztahující se ke spotřebě pečicí trouby najdete vždy v pravém horním rohu energetického štítku. Zajímat by vás měla spotřeba při běžném pečení a spotřeba při horkovzdušném pečení. Spotřeby se u elektrických modelů uvádí vždy v kWh, u plynových v kWh nebo v MJ. Uvedená spotřeba se vztahuje vždy na jeden cyklus pečení.

Funkce

Když si vybíráte troubu, měli byste se zamyslet nad tím, co od ní očekáváte a jaké funkce požadujete. Většinou platí, že čím dražší spotřebič, tím širší spektrum moderních funkcí nabízí. Pokud ale nejste úplně zdatný kuchtík, většinu z nich nevyužijete. Běžná trouba by měla nabízet alespoň tyto 4 základní funkce:

  • Horní ohřev – tato funkce se nejvíce uplatní u zapékání, ideální pro přípravu brambor, zeleniny nebo suflé.
  • Spodní ohřev – vhodné pro pomalou přípravu pokrmů, ohřívání, zavařování ovoce a zeleniny ve sklenici nebo přípravu jídel ve vodní lázni.
  • Kombinace horního a spodního ohřevu – nejčastěji využívaná funkce pro běžné vaření a pečení.
  • Gril – umožňuje grilovat potraviny pomocí horního topného tělesa.

Doplňkové funkce

Náročnější zákazníci, kteří se cítí v kuchyni jako doma a chtějí připravovat rozličné recepty, by si měli pořídit troubu disponující vyšším počtem funkcí. Vyplatí se připlatit si například za 4D pečení, rychlý ohřev, pečení v páře, udržení servírovací teploty nebo pizza program. Níže zmíněné doplňkové funkce a šikovné vychytávky najdete u trub elektrických:

  • Infrapečení – speciální způsob pečení umožňuje horní přídavný ventilátor, skvělé při pečení masa.
  • Naprogramované recepty – díky této chytré funkci uložíte do paměti trouby přesný postup pečení pro daný pokrm.
  • MultiFlow 360 °C – zajištění rovnoměrného propečení díky speciální vnitřní konstrukci trouby.
  • Časovač – pro nastavení doby pečení, po uplynutí doby se trouba sama vypne.
  • Termosonda – toto zařízení kontroluje teplotu uvnitř potraviny během pečení, nejčastěji se využívá při pečení masa.
  • Chlazení dveří – trvale chladná dvířka představují bezpečnostní prvek, který zajistí, že se vy ani vaše děti o troubu omylem nespálíte.
  • Ovládání prostřednictvím mobilního telefonu – i na dálku můžete troubu vypnout nebo nastavit časovač.
  • Samočistící funkce – sofistikovaná vylepšení, která vám značně usnadní údržbu vnitřního prostoru trouby.

U trub plynových je bohužel výběr moderních funkcí velmi omezený. Naprostou samozřejmostí by ale měla být funkce automatického vypnutí plynu (Gas Stop), která v případě zhasnutí hořáku okamžitě zajistí uzavření přívodu plynu. Nemělo by chybět ani elektrické zapalování, které umožňuje zápalení hořáku hned poté, co otočíte knoflíkem. Ty nejmodernější modely mají v repertoáru chytré programy pro uložení konkrétních receptů.

Čištění trouby

Protože se jedná spotřebič, ve které připravujete jídlo k přímé konzumaci, musíte ho udržovat v perfektní čistotě. Zbytky zaschlého jídla a mastné skvrny zároveň časem podléhají rozkladu a z trouby se pak line velmi nepříjemný zápach. V neposlední řadě může nečistota znehodnotit pokrm, který v troubě připravujete. Po každém pečení byste proto měli troubu vytřít vlhkým hadříkem s trochu čistícího prostředku.

Moderní elektrické trouby bývají vybaveny ale praktickými samočistícími procesy, které dovedou celou údržbu zjednodušit a zrychlit. Nejčastěji se setkáte se systémem pyrolýzy a katalytickým čistěním. Existují ale také parní technologie (Ecoclean, Aquaclean), které odstraňují nečistoty pomocí horké páry.

Systém samočištěníPrincipKladyZápory
Pyrolytické čištěníSuché čištění využívající horký vzduchJednoduché a efektivní, po ukončení cyklu troubu pouze vytřete vlhkým hadříkemU levných modelů dochází k produkci štiplavého zapáchajícího dýmu
Katalytické čištění Stěny trouby jsou opatřeny porézním povrchem, který zamezí ulpívání nečistotEfektivní, trouba sama přemění nečistoty na páruKrátká životnost, katalytické panely je nutné po pár letech vyměnit

Materiál a design

Důležitým kritériem při výběru trouby je i materiál, ze kterého je vyrobena. U starších modelů převládaly materiály jako litina, sklo a železo. Výsledný dojem nebyl příliš esteticky uspokojivý. Dnes se hledí při produktovém designu i na to, aby byla trouba hezká. Mezi nejčastěji využívané materiály patří nerez, ocel a smalt v kombinaci se skleněnými dvířky. Troubu lze tak šikovně sladit s celkovým stylem kuchyňského interiéru.

Z barev vedou jednoznačně černá, bílá a stříbrná. Méně tradiční barvou je třeba červená. Na trhu jsou také velmi módní trouby ve stylu retro a zajímavá provedení s imitací dřeva. Nerezové varianty trub bývají ošetřeny speciální povrchovou úpravou, která zabraňuje ulpívání nevzhledných otisků prstů.

Základní vybavení a doplňky

Neodmyslitelným vybavením každé kuchyňské trouby jsou rošty. Existují dva typy. Klasické závěsné najdete u levnějších modelů trub. Výsuvné teleskopické rošty umožňují jednodušší a bezpečnější manipulaci s plechem, aniž byste se popálili nebo potřísnili horkým jídlem. Při nákupu trouby také od výrobce většinou obdržíte set základního nádobí (pekáč, plech či otočný talíř), které svou velikostí odpovídá rozměrům trouby.

Postupně si však můžete svou sbírku nádobí pro pečení obohacovat. V troubě využijete i otočné rožně na grilování kuřete nebo speciálně tvarované plechy, které podporují efektivní proudění vzduchu.

U pečicí trouby také oceníte odnímatelná dvířka, která můžete v případě potřeby (například když jsou velmi znečištěná) zcela vyjmout a vyčistit. Zároveň získáte i lepší přístup k vnitřní části trouby, kterou můžete poctivě ručně vyčistit a odstranit připečené zbytky jídla.

Cena

Cena kuchyňské trouby je vždy přímo závislá na typu konstrukce, zdroji energie, funkcích, materiálu a výrobci. Menší plynové a vestavné trouby obvykle seženete do 10 000 Kč. Za moderní vestavné modely si připlatíte a cena se často pohybuje mezi 20 000 až 25 000 Kč.

Nejlevnější do 10 000 Kč

V té nejlevnější kategorii najdete ty nejjednodušší modely, které jsou vybaveny jen základními funkcemi a výbavou. Nenáročnému uživateli postačí buď mikrovlnná trouba, volně stojící trouba nebo základní model vestavné trouby, která většinou disponuje ventilátorem, grilem, časovačem, displejem a možností rozmrazování. Co se týče úspornosti, spadají do kategorie A. Vnitřní kapacita těchto vestavných trub čítá 58 až 67 l.

Od 10 000 Kč do 30 000 Kč

Spotřebiče spadající do této třídy uspokojí běžné hospodyňky i nadšenější kuchtíky, neboť v sobě mají zabudováno mnoho šikovných doplňků a funkcí. Standardem jsou bezpečnostní prvky (chladná dvířka, teleskopické rošty) a samočistící systémy, které vám údržbu trouby značně usnadní. Tyto trouby nabízí nejrůznější pečicí programy, takže v nich připravíte opravdové lahůdky bez větší námahy.

Výjimkou nebývají ani naprogramované recepty nebo možnost ovládání trouby přes mobilní aplikaci. Valná většina těchto trub je vestavná a spadá do energetické třídy A, v lepších případech A+. Samozřejmostí je také větší vnitřní objem v rozmezí 65-71 l.

Nad 30 000 Kč

V této sekci najdete opravdu ty nejlepší vestavné modely, ale většinou se jedná spíše o domácí konvektomaty. Běžný člověk pro ně nejspíš využití nenajde. Jsou vhodné pro potřeby profesionálů, velmi náročných uživatelů nebo nadšených pekařů. Jejich nevýhodou bývá také velmi vysoká hmotnost.

Zdroje:

https://www.dtest.cz/clanek-5374/jak-vybrat-vestavnou-troubu

https://www.arecenze.cz/trouby/

https://ec.europa.eu/info/energy-climate-change-environment/standards-tools-and-labels/products-labelling-rules-and-requirements/energy-label-and-ecodesign/energy-efficient-products_cs#kitchen

Další srovnání

Recenzetesty.cz
Logo